Kvalitetna Dezinsekcija - Deratizacija - Dezinfekcija usluge po najnižim cenama u gradu

dezinsekcijaDezinsekcija je skup različitih mera koje se preduzimaju s ciljem smanjenja populacije najmanje do praga štetnosti, zaustavljaju rast i razmnožavanje ili potpuno uništavaju populacije štetnih insekata, koji prenose uzročnike zaraznih bolesti, parazitiraju na telu čoveka, uzrokuju alergijske reakcije, imaju toksično delovanje ili su uznemirivači ili štetočine u skladištima hrane.

Dezinsekcija stanova: buba švabe, buba rusi, mravi i ostali slični insekti su česti stanovnici naših stanova. Pogotovo u većim gradskim sredinama kao što je Beograd, gde su česte velike zgrade sa puno stanova. Stambeni prostor je uglavnom topao, što pogoduje insektima za život. Dezinsekcija u stambenom prostoru se vrši po ivicama poda u sobama, a više se obraća pažnja pri dezinsekciji u kuhinji i kupatilu jer tamo ima vise izvora toplote. Dezinsekciono sredstvo se aplikuje prskalicama duž lajsni, iza frižidera, veš mašine, oko protočnog bojlera i drugih uređaja koji stvaraju toplotu. Da bi dezinsekcija stana bila uspešna potrebno je temeljno istretirati navedene površine.

Svako sistematsko suzbijanje insekata potrebno je obaviti na najefikasniji mogući način i uz minimalan rizik ili opasnost za čoveka, neciljane grupe životinja i okolinu.

Među insektima koji štetno utiču na ljudsko zdravlje, izuzetno je važno preventivno i sistematično pristupiti suzbijanju onih grupa koje pridonose širenju zaraze, jer su mehanički ili biološki prenosnici uzročnika zaraznih bolesti - tzv. vektori (npr. bubašvabe, muve, komarci iz roda Anopheles).

Kao posebnu grupu potrebno je izdvojiti i tzv. molestante, među koje se ubrajaju oni insekti koji nemaju direktan štetan uticaj na zdravlje, ali svojim prisustvom ometaju obavljanje određenih ljudskih aktivnosti (npr. mravi, komarci, kućna buva).

U obavljanju usluge vlažne kontaktne dezinsekcije koristimo najsavremenije metode, počevši od orošavanja do hladnog i toplog zamagljivanja, zadimljavanja i premazivanja, a sve zavisno o stanju na terenu i vrsti štetočine. Usluge dezinsekcije takođe vršimo i metodom geliranja, koja se pokazala vrlo delotvornom za duži period bez prekida radnog procesa i minimalno ometanje.

Primjenjujemo insekticide najnovije generacije, s naglašenim trenutnim, ali i prolongiranim delovanjem, čime se postiže maksimalna delotvornost na duži vremenski period.

U urbanim sredinama, kao vektori i molestanti, najviše problema izazivaju bubašvabe i mravi, koji se zbog povoljnih životnih uslova (stalni izvori hrane) pojavljuju i u obliku pravih najezdi. Ukoliko imate problema sa osama i stršljenima obratite nam se s poverenjem!

Gore navedeni problemi mogu se uspešno rešiti pravovremenim i redovnim akcijama dezinsekcije.

Dok su mehaničke, a posebno fizikalne metode, u većini slučajeva teško primenljive, jer iziskuju posebne uslove i opremu, primena dezinficijensa, uz posedovanje određenih znanja, najčešće je vrlo jednostavna i daje delotvorne rezultate.

U skladu sa sanitarnim preporukama, usluge preventivne dezinsekcije obavljaju se dva puta godišnje (najčešće u proleće i jesen), što odgovara periodu najviše biološke aktivnosti pomenutih insekata.

Uz preventivnu dezinsekciju, dodatnim uslugama kurativne dezinsekcije štetni insekti se suzbijaju po potrebi, odnosno u trenutku kad svojom pojavom počinju predstavljati problem.