29 | 11 | 2014

Buba rus

Autor:

Gde žive buba ruse?

Buba ruse su najčešći nepoželjni stanovnici naših domova i poslovnih prostora. Ovaj insekt je noću aktivan, zbog čega smo često i nesvesni njegovog prisustva u prostoru koji koristimo. Usled njegovog razmnožavanja ubrzo posle nekoliko meseci počinju sve češći susreti sa ovim insektom. Tada najčešće pokušavamo da problem rešimo na svoju ruku korišćenjem raznih preparata u vidu spreja. Ovo uglavnom daje kratkotrajni rezultat,  pa se javi često i naša tolerancija na njihovo prisustvo, gde mislimo da će problem da se reši sam od sebe, pri čemu samo podpomažemo njihovo dalje razmnožavanje.

Uništavanje buba rusa

Ipak, najefikasniji su profesionalni preparati koji sistematski sa produženim dejstvom na duže vreme eliminišu pojavu ovog insekta. Preparati koji se koriste za profesionu dezinsekciju su na bazi piretroida, koji su potpuno bezopasni po zdravlje ljudi i kucnih ljubimaca. Uz primenu ovih preparata u vidu prskanja sa  prskalicama pod pritiskom, uporedo se koriste i preparati u vidu gela koji se aplikuju u blizini mesta gde se kriju ovi insekti. Gel  prestavlja materiju koja imitira hranu za bube koji u sebi sadrže preparate na bazi nikotinoida. Na taj način insekti unose preparat u svoj organizam i uginjavaju.

Bitno je naglasiti da nikotinoidi  nisu štetni  za sisare i ptice, jer tesko dospevaju u nervni sistem i nemaju toksično dejstvo. Sa tog aspekta  ovi preparati nisu štetni za ljude.

Šta raditi kada postoji izuzetno velika pojava buba rusa?

Kod izuzetno velike pojave bubarusa, kao najefikasnija i najradikalnija metoda koristi se zmagljivanje prostora hladnim ili toplim zadimljivačima. Na ovaj način preparat  dopire do najsitnijih pukotina u prostoru, jer je u vidu sitne čestice, gde pri ovom postupku  insekt inhalatornim putem unosi preparat u svoj organizam i tako uginjava. Ovo  je ujedno i  najefikasnija metoda za uništavanje buba rusa, ali se primenjuje u ekstremnim slučajevima kada je zaraženost toliko velika da konvencionalne metode ne deju efekat.

Uništavanje buba rusa poverite profesionalcima

Samo profesionalne firme koje pored obučenih radnika poseduju i znanje i iskustvo u svom dijapazonu usluga imaju sve pomenute metode gde pri tome uspešno vrše dezinsekciju u stambenom i poslovnom prostoru